
 

 

 

Q: Is there a budget for telephone town halls? About how much will be spent on this service in 

one calendar year? The budget for the calls can affect our pricing.  

 
A: The Treasurer’s office will be utilizing funds from its general revenue fund operating budget. 
  
 
Q: Are we going to be responsible for providing the voter/constituent data and/or phone 

numbers that will be calling? Do we need to provide that data, or will you have a different data 

vendor or asset list that we can call from?  

 
A: The Treasurer’s office will rely on the selected firm(s) to supply constituent data. 
 
 
Q: Under Firm’s representations and warranties, item 3.  Are we required to have filed the 

affirmative action unit of the department of administrative services? Is there leniency on item 3?  

 
A: Ohio law requires all contractors from whom the State makes purchases of $2,500.00 or more 
to “have a written affirmative action program for the employment and effective utilization of 
economically disadvantaged persons.” Each contractor is required to “file a description of the 
program and a progress report on implementation of the program with the equal employment 
opportunity office of the Department of Administrative Services” on an annual basis (Ohio 
Revised Code § 125.111(B)). According to the Department of Administrative Services’ website, 
contractors do have the option to adopt the State of Ohio’s equal employment opportunity policy 
statement and affirmative action program in lieu of developing a policy of their own.  It is 
important to note that this is not a Treasurer’s office policy.  Rather, it is Ohio law and policy of 
the Department of Administrative Services. For specific questions about the requirement, please 
contact the Department of Administrative Services. 
 
 
Q:  Will the State be providing Staff as screeners and a producer to execute the Townhall or is it 

expected that the Vendor will provide all the staff to execute the call. 

 
A: Treasurer’s office staff will be available to receive constituent questions. 
 
 
Q: Do you have Facebook, Twitter E-mail list server or other social media channels available to 

pre-announce the calls? 

 
A: The Treasurer’s office maintains a Facebook and Twitter account. 
 
 
 



Q: Is the intention to have special issue Townhalls or to run regularly schedule Townhalls on a 

fixed schedule? 

 

A: It is undetermined at this time. 
 
 
Q: Is there any consideration as to the number and or size of the Townhalls events? 

 

A: It is undetermined at this time. 


